Stichting Wijkraad Donderberg

Op 14 maart 2013 werd de nieuwe wijkraad van de Donderberg geïnstalleerd. Wethouder Gerard IJff maakte met de installatie een nieuw begin voor inspraak en participatie. De leden van de wijkraad zullen meedenken en mee beslissen over alles wat onze wijk aangaat. De Componistenbuurt, de Vliegeniersbuurt, de Kastelenbuurt en de Sterrenberg zijn elk vertegenwoordigd in de wijkraad. Het is de bedoeling dat de winkeliers en ondernemers ook een vertegenwoordiger afvaardigen.

De wijkraad van de Donderberg zal een voorbeeld zijn voor de andere wijken in Roermond. Dat was de boodschap van Gerard IJff , maar hij stelde ook aan elk lid van de wijkraad een persoonlijke vraag. “Heeft u ook nog tijd voor de wijkraad?”, “Waarom woont u zo graag in de Componistenbuurt?” en “Waarom zijn zoveel vrouwen uit de Sterrenberg actief in de wijkraad?”. De vijftien leden van de wijkraad werden één voor één naar voren geroepen en door de wethouder toegesproken.

Leden Wijkraad.

Het waren trouwens niet allemaal nieuwe leden die achter de lange tafel plaats namen.

Zo waren Bert Pansters, Karel Linnartz, Johan Otten en Erwin Moors ook al in de vorige wijkraad actief. Maar ook die oud-gedienden werden gekozen volgens de nieuwe blauw-druk voor de wijkraad. Want in elk van de 4 buurten van de Donderberg is een bewonersoverleg waarin gesproken wordt over het wel en wee van de buurt. En uit die overleggen zijn al een aantal leden naar de wijkraad afgevaardigd. In totaal zijn er 26 plaatsen in de wijkraad en 15 plaatsen zijn nog niet bezet. Van de verenigingen worden ook nog leden voor de wijkraad verwacht. Ook verenigingen moeten meedenken over onze wijk. Want de wijkraad is niet alleen belangrijk voor gewone mensen. Ook zullen de ondernemers van het Winkelcentrum en de verschillende projecten vertegenwoordigd moeten zijn in de Wijkraad.

Klaar voor de toekomst.

Er is lang en diep nagedacht over de opzet van de nieuwe wijkraad. Samen met toenmalig wethouder Kemp, met Wel.kom en met actieve bewoners werd door de vorige wijkraad hard gewerkt om nu met de nieuw blauwdruk de wijkraad klaar te maken voor de toekomst. Natuurlijk heeft de oude wijkraad met haar actieve leden veel voor de Donderberg betekend, maar de veranderde tijden en de grote plannen voor de Donderberg vragen om nieuwe kracht. En dat heeft de nieuwe wijkraad. Trots en enthousiast namen de gekozen leden van de wijkraad plaats achter de tafel die was klaar gezet. Stuk voor stuk mensen die onze buurt goed kennen en graag een steentje bijdragen aan de leefbaarheid. Dat er veel werk  voor de nieuwe wijkraad ligt weten zij. Zo vraagt de Kinderboerderij elke dag aandacht, het wijkteam wil geïnformeerd worden over knelpunten en de uitvoering van de wijkontwikkeling is nog maar in de 1e fase. Op al die terreinen zal de nieuwe wijkraad van zich laten horen, want met zo'n 16 leden is de wijkraad klaar voor de toekomst.